Η αλλαγή της διατροφής, αλλαγή ζωής. Ένα παράδειγμα.

Home/Aθλητική Διατροφή/Η αλλαγή της διατροφής, αλλαγή ζωής. Ένα παράδειγμα.
allagi
Η ιστορία

Τον Σερίφ τον γνωρίζω από το 2000 κοντά. Φίλος καλός, ήταν γνωστός μερακλής. Με τις εξόδους του και το αγαπημένο του ποτό, το τζιν. ‘Έπινε συχνά πυκνά τα τζινάκια του και φυσικά μετά τον έπιανε λιγούρα και έτρωγε και το κατιτίς του απέξω αργά το βράδυ. Όσον αφορά τη φυσική του δραστηριότητα ήταν λίγη έως ελάχιστη. Χρησιμοποιούσε το μηχανάκι του για τις μεταφορές του εντός της πόλης.

Η προσπάθεια και η αλλαγή

Κάποια μέρα με καλεί για να πάμε για καφέ και να συζητήσουμε. Ήθελε να χάσει κάποιο βάρος και θα τον βοηθούσα σε αυτό. Ξεκινήσαμε λοιπόν την προσπάθεια. Το σημαντικό είναι ότι εκτός από τη διατροφή συζητούσαμε συχνά και για αλλαγή στον τρόπο ζωής. Και φάνηκε, εκ του αποτελέσματος ότι ο Σερίφ ήθελε μια ριζική αλλαγή στη ζωή του:

  • Μείωσε κατά 35 κιλά το σωματικό του βάρος.
  • Βελτίωσε κατά πολύ τη διατροφή του
  • Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ
    Αύξησε κατά πολύ τη φυσική του δραστηριότητα

Το ποδήλατο μπήκε για τα καλά στη ζωή του Σερίφ. Το χρησιμοποιεί καθημερινά για να πάει στη δουλειά. Κάνει καθημερινές διαδρομές σε διάφορες περιοχές κοντά στη Θεσσαλονίκη. Από το Χορτιάτη μέχρι τη Μηχανιώνα. Υπολογίζω ότι κάνει γύρω στα 150χλμ. την εβδομάδα. Και αυτό όχι γιατί πρέπει, αλλά επειδή πλέον του αρέσει και αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς του και της ζωής του. Για αυτό είμαι πλέον περήφανος. Στο ότι συνέβαλα , έστω και σε ένα ποσοστό, να αλλάξει η ποιότητα ζωής και συνεπώς ή ίδια η ζωή του προς το καλύτερο.

Άλλα άρθρα σχετικά με το ποδήλατο και τη διατροφή μπορείτε να βρείτε εδώ:

Ένα τριήμερο γεμάτο mountain bike, διατροφή.

Κάνε πετάλι ρε!