Κόψτε την τηλεόραση στα παιδιά!

Home/Παιδική διατροφή/Κόψτε την τηλεόραση στα παιδιά!
TV
Τηλεόραση-Διατροφή-Σωματικό βάρος

Σε μια πρόσφατη έρευνα εξετάστηκαν τα σωματομετρικά δεδομένα παιδιών παιδικών σταθμών σε σχέση με το χρόνο που καταναλώνουν μπροστά στην τηλεόραση. Τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά:

  • Παιδιά που παρακολουθούσαν πάνω από 1 ώρα τηλεόραση είχανε 52% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν υπέρβαρα σε σχέση με τους συμμαθητές τους που έβλεπαν λιγότερο χρονικό διάστημα
  • Παιδιά που έβλεπαν τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα τηλεόραση είχανε 72% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα

Η έρευνα έγινε σε 12.650 παιδιά παιδικών σταθμών στις Η.Π.Α. από το 2011 μέχρι το 2015 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Σωματομετρικές μετρήσεις γίνονταν στα παιδιά και οι γονείς ανέφεραν πόσο χρόνο βλέπουν τηλεόραση την ημέρα.

Μετά τα συγκλονιστικά αποτελέσματα της έρευνας η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία έχει θορυβηθεί και είναι σε διαβούλευση να αναθεωρήσει την παρούσα σύστασή της (μέχρι 2 ώρες την ημέρα παρακολούθηση) ως υπερβολικά γενναιόδωρη.

Το να μένουν ήσυχα τα παιδιά για κάποια ώρα παρακολουθώντας εκπομπές ή κάποια παιδική ταινία είναι η εύκολη λύση. Όπως όμως γνωρίζουμε, αλλά και όπως επιβεβαιώνεται από τις έρευνες, είναι ολέθριο λάθος για την υγεία τους.

Προσπαθήστε να τα απασχολήσετε με δραστηριότητες που χρησιμοποιούν και το μυαλό και το σώμα τους για να υπάρχει πνευματική και σωματική υγεία!

Σχετικά άρθρα:

Ανησυχητική η αύξηση του διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά

Ένα πρόβλημα που απαιτεί καθημερινή αντιμετώπιση