Και γιατί δε φτιάχνετε τη δικιά σας πραλίνα;

//Και γιατί δε φτιάχνετε τη δικιά σας πραλίνα;
pralina

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί πολύ η είδηση με τη Nutella και τις καρκινογόνες ουσίες που ενδέχεται να περιέχει. Αντί σχολίου ή ανάλυσης των υλικών που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές τροφίμων σας παραθέτω μια συνταγή για να φτιάξετε τη δικιά σας υγιεινή πραλίνα!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά:
  • 250 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. μέλι
  • 20 γρ. κακάο
  • ½ φλυτζάνι νερό περίπου (ίσως να μην χρειαστεί όλο)
Οδηγίες:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
  • Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε για 12-15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μια-δυο φορές.
  • Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα τρίβουμε με τα χέρια σας ώστε να αφαιρέσουμε την φλούδα τους, όσο είναι δυνατόν.
  • Μεταφέρουμε τα φουντούκια στο multi ή blender και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν βούτυρο, 5-7 λεπτά περίπου (εξαρτάται από το μηχάνημα που έχουμε). Ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα, ώστε να δουλευτούν καλά τα φουντούκια.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το κακάο και το μισό περίπου από το νερό και ενεργοποιούμε ξανά το μούλτι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε εάν χρειάζεται, ανάλογα με το πώς τη θέλουμε.

Σχετικά άρθρα:

Ζελέ με γιαούρτι

Smoothy με esspresso