Μιλφέιγ λαχανικών με κοτόπουλο

//Μιλφέιγ λαχανικών με κοτόπουλο

Μια ιδιαίτερη συνταγή με κοτόπουλο από την chef Βαρβάρα Σαχατζιάν*! Μιλφέιγ λαχανικών το οποίο είναι και υγιεινό και ελαφρύ και θεαματικό!

Υλικά:
  • 1 τμχ κολοκύθι
  • 1 τμχ μανιτάρι λευκό
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τμχ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κ.γ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  • Λίγο Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Ελαιόλαδο
  • κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Ξύσμα από μισό lime
  • Χυμό από μισό lime
  • Γιαούρτι 150 γρ.
  • 1 στήθος κοτόπουλο

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κολοκύθι και το μαρινάρουμε με λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι για 15 λεπτό. Έπειτα στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τις φέτες στη συνέχεια τις ψήνουμε στους 220 για 10 λεπτά, ενδιάμεσα στα 5 λεπτά τις γυρνάμε ανάποδα να ροδίσουν κ απ την άλλη πλευρά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο κ αρχίζουμε να τα σοτάρουμε (μαραίνουμε), έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μανιτάρι, την πιπεριά Φλωρίνης κ μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με λίγο κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ κ σβήνουμε την φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασσο, το δυόσμο και λίγο βασιλικό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος να κρυώσουν.

Παράλληλα βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το κοτόπουλο στήθος στο ταψί, το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, θυμάρι ψιλοκομμένο, πάπρικα γλυκιά, πιπέρι και. Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει χωρίς πολύ υγρασία ίσα ίσα το λαδάκι που έχουμε βάλει.

Αφού έχουν κρυώσει τα λαχανικά μας περνούσε γιαούρτι 2% και το ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά προσθέτοντας ξύσμα και χυμό από μισό lime, η γέμιση μας είναι έτοιμη για στήσιμο!! Αφού έχουμε τσεκάρει ότι το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε κ το κόβουμε σε φέτες.

Το μισό γιαούρτι που έχει περισσέψει το ανακατεύουμε με ξύσμα κ χυμό από το άλλο μισό lime που  θα δείτε που θα μας χρειαστεί…

Και τώρα το στήσιμο!!!

Βάζουμε μια φέτα κολοκύθι κάτω, απλώνουμε την γέμιση με τα λαχανικά, πάμε στη δεύτερη φέτα κολοκύθι την τοποθετούμε από πάνω κ βάζουμε γιαούρτι και λίγες φέτες κοτόπουλο. Τέλος βάζουμε την τρίτη φέτα κολοκύθι, απλώνουμε την γέμιση με τα λαχανικά και βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες κοτόπουλο.

Τέλος πασπαλίζουμε με ξύσμα lime, λίγο σχοινόπρασο και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Καλή όρεξη!

Το μιλφέιγ λαχανικών μπορεί να έχει παραλλαγές και να γίνει είτε με ψάρι είτε μόνο με λαχανικά, ως χορτοφαγικό πιάτο.

*Η Βαρβάρα Σαχατζιάν είναι chef στο “Κρίταμο Φιλοξενίας Γεύσεις” στο Ρετζίκι.