Nut tempura – Παναρισμένες Μπουκίτσες Ξηρών Καρπών

To Nut tempura δεν περιέχει λακτόζη, είναι χαμηλό σε υδατάθρακες και ιδανικό για vegan διατροφή

Συστατικά:

  • 50 γραμμάρια φυστίκια
  • 50 γραμμάρια καρύδια
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 50 γραμμάρια φουντούκια
  • 50 γραμμάρια cashews
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • Κρύο νερό
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Αναμείξτε το αλεύρι με το κρύο νερό για να σχηματίσετε ένα παχύρευστο ομοιόμορφο μείγμα
  2. Κόψτε με ένα μαχαίρι τους ξηρούς καρπούς και ρίξτε τους στο μείγμα
  3. Προσθέστε το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι
  4. Ψύξτε για 1 ώρα
  5. Ζεστάνετε το τηγάνι με λίγο λάδι
  6. Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα και βάλτε τις στο τηγάνι
  7. Βγάλτε τις μπαλίτσες και τοποθετήστε τις σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι

Εναλλακτικά μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο στους 170 βαθμούς

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και άλλες συνταγές εδώ: https://www.sotiriou-diaitologos.gr/tag/syntagi/