Δύο διαιτολόγοι συζητούν για διατροφή και άσκηση

Home/Aθλητική Διατροφή, Videos/Δύο διαιτολόγοι συζητούν για διατροφή και άσκηση
διατροφή άσκηση διαιτολόγοι Θεσσαλονίκη

Διατροφή και άσκηση. Μία από τις συζητήσεις που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και συζητιέται από όλους και όλες που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Είναι κάτι που με προβλημάτιζε και εμένα προσωπικά όταν έκανα συστηματικά αθλητισμό, είτε ήταν kick boxing είτε mountain bike. Και προκύπτει και άλλο ερώτημα. Είναι ίδια η διατροφή για κάθε άσκηση και για κάθε άθλημα; Ή η διατροφή προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε αθλήματος; Μπορεί να είναι κοινή η αθλητική διατροφή για κάποιον που κάνει μαραθώνιο και για κάποιον που κάνει cross fit;

Με τη συνάδελφο διαιτολόγο Αντιγόνη Κυπραίου συζητήσαμε για μία ώρα τη σχέση της διατροφής με την άσκηση. Η συζήτηση κύλησε εύκολα και ευχάριστα μιας και είχαμε πολλά να πούμε. Τα θέματα της συζήτησης επιλέχθηκαν από όλα αυτά που ακούμε καθημερινά να απασχολούν τους ασκούμενους και τις ασκούμενες.

Η σημαντικότητα της διατροφής για τον ασκούμενο και την ασκούμενη είναι μεγάλη και θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη υποστήριξη από τον διαιτολόγο, ώστε να καλυφθούν και οι καθημερινές ανάγκες του οργανισμού, αλλά και οι επιπλέον ανάγκες που προκαλεί η άσκηση. Είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό η διατροφή να είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να βοηθάει στην αύξηση της απόδοσης κατά την άσκηση, κάτι το οποίο είναι και ο στόχος των περισσότερων ασκουμένων.

Η συζήτησή μας

Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν:

  • Ποιες παράμετροι της άσκησης καθορίζουν την διατροφή του ασκούμενου;
  • Ποιος είναι ο ρόλος των γευμάτων ή σνακ πριν και μετά από την άσκηση;
  • Τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα γεύμα ή σνακ πριν και μετά από την άσκηση;
  • Πότε είναι ή κατάλληλη χρονική στιγμή για να καταναλώσουμε ένα γεύμα ή σνακ πριν και μετά από την άσκηση;

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της διαδικτυακής συζήτησής μας για διατροφή και άσκηση εδώ:

 

ή να την ακούσετε ως podcast εδώ:

Μπορείτε να ακούσετε και τα υπόλοιπα podcasts στο κανάλι μου στο Spotify ή εδώ