Γλυκό του κουταλιού: γλυκό με αντιοξειδωτικά

Home/Γενικά/Γλυκό του κουταλιού: γλυκό με αντιοξειδωτικά

Μια ευχάριστη έκπληξη χάρισαν τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας στους λάτρεις του γλυκού. Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, μας χάρισε ευχάριστα νέα για το γλυκό του κουταλιού.

Η έρευνα και η μεσογειακή διατροφή

Η έρευνα μελέτησε τη σύσταση σε θρεπτικά συστατικά τροφίμων που έχουν υποστεί επεξεργασία και είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής. Συγκεκριμένα το γλυκό του κουταλιού που εξετάστηκε (γλυκό κεράσι) διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τα αντιοξειδωτικά του φρούτου. Αποδείχτηκε έτσι για ακόμα μια φορά ότι η μεσογειακή διατροφή και οι παραδοσιακές συνταγές της διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τα πολύτιμα συστατικά των τροφών, παρόλη την επεξεργασία που υφίστανται.

Εργαστηριακή ανάλυση

Στην ανάλυση που έγινε στο εργαστήριο υπό την επίβλεψη του καθηγητή του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας  Τροφίμων Δρ. Αδαμίδη Τρύφωνα, διαπιστώθηκε ότι το φρούτο διατήρησε τις πολυφαινόλες του σε ποσοστό 80% ενω τα φλαβονοειδή σε ποσοστό 50%. Ένα πολύ καλό ποσοστό, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για επεξεργασμένο τρόφιμο. Όπως ανέφερε ο καθηγητής, αυτή η διατήρηση πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι “το βράσιμο του φρούτου στις συνταγές αυτές δεν είναι εξαντλητικό”.

Η έρευνα θα συνεχιστεί και σε άλλα φρούτα γλυκών του κουταλιού.

Σχετικά άρθρα:

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν τη σοκολάτα κατά την περίοδό τους;

Υγιεινές επιλογές για το πρωινό γεύμα.