Ασκήσεις στο σπίτι

Home/Γενικά/Ασκήσεις στο σπίτι
ασκήσεις στο σπίτι Γιώτση Σοφία

Ο ιός COVID-19 μας έχει καθηλώσει στο σπίτι. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται αυτό θα κρατήσει αρκετό καιρό ακόμα. Έχει περιοριστεί λοιπόν κατά πολύ η φυσική μας δραστηριότητα και η κίνηση μας με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερες καύσεις. Η λύση; Ασκήσεις στο σπίτι !

Η φίλη και καθηγήτρια φυσικής αγωγής Σοφία Γιώτση ετοίμασε ένα πολύ όμορφο βιντεάκι με ασκήσεις στο σπίτι. Η Σοφία είναι αθλήτρια του judo και απόφοιτη της NASM. Μας προτείνει ασκήσεις οι οποίες απλά χρειάζονται ένα μπουκάλι νερό για βάρος. Οι ασκήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο προηγούμενο βίντεο με τον γυμναστή Μήλη Κώστα.

Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα αυτές τις μέρες. Από τη μία πρέπει να προσπαθήσουμε τα γεύματα να είναι υγιεινά. Οι ποσότητές μας πρέπει να μην ξεφεύγουν. Το ότι μένουμε στο σπίτι δε σημαίνει ότι πρέπει να τσιμπάμε συνεχώς. Και κυρίως να μην τσιμπάμε ανθυγιεινά. Προσοχή στα γλυκά!

Από την άλλη πρέπει να βρούμε τρόπους να αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα. Υπάρχει η δυνατότητα για αθλητική δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο. Αν αυτό δεν το θέλουμε ή δεν μας το επιτρέπει ο καιρός, μπορούμε να κάνουμε κάποιες ασκήσεις στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα:

  • αυξήσουμε τις καύσεις του οργανισμού μας
  • διατηρήσουμε τη μυική μάζα του σώματος μας
  • αποφύγουμε μυοσκελετικά προβλήματα

Παρακολουθήστε το βίντεο με τη Σοφία Γιώτση:

https://www.youtube.com/watch?v=fH850Jxfbdw