Γυμναστική στο σπίτι

Home/Aθλητική Διατροφή, Videos, Γενικά/Γυμναστική στο σπίτι
γυμναστική στο σπίτι διαιτολόγος διατροφή

Απαιτείται από όλους μας σύνεση και υπευθυνότητα με τον κορονοϊό. Αυτό απαιτεί να μείνουμε σπίτι, ώστε να μην εξαπλώσουμε τον ιό σε ανθρώπους ηλικιωμένους ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Τι κάνουμε όμως με τη φυσική μας δραστηριότητα; Μήπως πρέπει να κάνουμε γυμναστική στο σπίτι;

Η απάντηση είναι “φυσικά”! Η γυμναστική στο σπίτι θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε υγιές το σώμα, αλλά και το πνεύμα. Είναι βασικό να υπάρξει άσκηση, ώστε να εκτονονώμαστε ενώ είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι.

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής Μήλης Κώστας μας βοηθησε σε αυτό το κομμάτι. Ως ειδικός ετοίμασε κάποιες ασκήσεις για να τις εφαρμόσουμε αυτές τις ημέρες στο σπίτι. Το πρόγραμμα που ετοίμασε στο βίντεο παρακάτω είναι προσαρμοσμένο για το σπίτι.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι:

  • 2 μεγάλα μπουκάλια νερό
  • 1 καρέκλα
  • 1 σκουπόξυλο
  • στρωματάκι ή χαλί
  • και αθλητικά παπούτσια για να απορροφήσουν τους κραδασμούς (όχι μόνο κάλτσες)
https://youtu.be/Rj1MdR_Djuo
Γυμναστική στο σπίτι

Είναι βασικό να παρατηρήσετε το βίντεο και το πως γίνονται οι ασκήσεις για να μην υπάρξει τραυματισμός. Αυτές τις μέρες είναι βασικό να προσέξουμε τη διατροφή, τη φυσική μας κατάσταση, αλλά την ψυχολογική μας διάθεση. Το άγχος που προκαλεί η κατάσταση και οι ειδήσεις σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό στο σπίτι απαιτεί διεξόδους. Η άσκηση μπορεί να είναι μια καλή διέξοδος. Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ που έλεγαν και οι αρχαίοι.