Βελουτέ σούπα μπρόκολο

//Βελουτέ σούπα μπρόκολο
Σούπα βελουτέ μπρόκολο με κρέμα γιαουρτιού

Μερίδες: 4-5

Υλικά για την σούπα
  • 1.200 γραμμ. μπρόκολο καθαρισμένο (κυρίως τα μπουκετάκια)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. κοφτές ρύζι (οποιουδήποτε τύπου)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 L νερό
  • Αλάτι & πιπέρι
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση

1) Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια – ψηλή φωτιά και σοτάρουμε το τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να γίνουν διάφανα για 2-3′.
2) Χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και κόβουμε τα κοτσάνια τους σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ρύζι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
3) Προσθέτουμε το νερό, αλάτι & πιπέρι, σκεπάζουμε τα υλικά και τα σιγοβράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν.
4) Στη συνέχεια τα αλέθουμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ (προτιμότερο να το κάνουμε σε 2 δόσεις αν το μπλέντερ είναι μικρό). Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε εάν χρειάζεται και ανακατεύουμε πάνω από φωτιά μέτριας έντασης μέχρι να πάρει μια βράση.
Διατηρούμε τη βελουτέ ζεστή.

Για την κρέμα γιαουρτιού

Ρίχνουμε το γιαούρτι στο μίξερ, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη κρέμα. Εάν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα και ξαναχτυπάμε για να είναι ομοιόμορφη.
Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα με λίγη κρέμα γιαουρτιού.