Κνήμες κοτόπουλου με μπαχαρικά, ντομάτα και φακές

//Κνήμες κοτόπουλου με μπαχαρικά, ντομάτα και φακές
Διατροφή συνταγή Θεσσαλονίκη

Μία ακόμα συνταγή ήρθε να προστεθεί στην κατηγορία συνταγών της ιστοσελίδας μου. Αυτή τη φορά από τον Αλέξανδρο Βαλσάμη. Η συνταγή περιέχει κνήμες κοτόπουλου, φακές, ντομάτα και πολλά μπαχαρικά. Ελπίζω να σας αρέσει και να την απολαύσετε!

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 4 κνήμες κοτόπουλου
  • Κρεμμύδι-σέλερι-καρότο (ψιλοκομμένα)
  • ελαιόλαδο
  • σάλτσα ντομάτας
  • ξύδι από κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, σκόρδο, πάπρικα
  • νερό

Υλικά για τις φακές

  • φακές
  • κρεμμύδι-σέλερι-καρότο (ψιλοκομμένα)
  • φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • σάλτσα ντομάτας
  • ξύδι από κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κύμινο
  • νερό

Εκτέλεση για το κοτόπουλο

  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις κνήμες για να πάρουν χρώμα
  • Όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι.
  • Τα σωτάρουμε και αυτά μέχρι να μαλακώσουν και τα σβήνουμε με το ξύδι
  • Αφήνουμε το ξύδι να εξατμιστεί και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις κνήμες κοτόπουλου και ελάχιστο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα

Εκτέλεση για τις φακές

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράζει και ρίχνουμε τις φακές
  • Βράζουμε για 15 λεπτά και τις σουρώνουμε στο ίδιο κατσαρολάκι
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τα λαχανικά για να σωταριστούν και όταν είναι έτοιμα βάζουμε τις φακές
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύδι, τη σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό και αφήνουμε να δέσει σε μέτρια φωτιά
συνταγή διαιτολόγος Θεσσαλονίκη

Ο Αλέξανδρος Βαλσάμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονικη. Είναι σεφ στο Island boutique hotel στη Λάρνακα. Είναι 42 χρόνων και έχει δουλέψει στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αγγλία.

συνταγή κνήμες κοτόπουλου διαιτολόγος Θεσσαλονίκη